Janteloven er egentlig ikke så verst

Vet du hva, jeg har ei venninne som trener crossfit. To ganger i uka. Uten å legge det inn på Facebook eller andre sosiale medier. Helt sant. Piner seg gjennom øvelse etter øvelse uten at andre enn oss i den snevre omgangskretsen vet om det. Ingen oppdateringer, ingen fleksing med muskler, ikke noe bilde av svett treningstøy. Her ligger altså egoet hennes klar til å boostes. Bare noen tastetrykk unna. Hva skal man si? Og jeg har ennå ikke fortalt det verste, for hun forteller heller ikke om alt det andre:

 

Slik er hun

I garderoben hennes finner du gummistøvler fra Hunter, kashmir-genser, Louis Vuitton-veske, parkas fra Fleicher Couture, Garmin pulsklokke og treningstights. Hun har et nydelig hår med innfarget naturlig ettervekst. Et mangfoldig utvalg av duftlys fordelt utover en leilighet med tidsriktig interiør, forbausende likt forsiden av trendmagasinene som ligger pent stablet på et av Arne Jacobsen-møblene. Hun kjøper dildoer av høy kavlitet på utvalgte nettbutikker.  Og jeg kødder ikke, hun tar de beste selfiene jeg har sett. På besøk hos henne får jeg alltid nypresset grønn smoothie servert i syltetøyglass. Dessuten er det alltid like interessant å høre om hennes nye selvrealiseringsprosjekter eller titte på alle Forever living-produktene. Sist jeg så henne kom hun hastende ut av en kaffebar. Umulig å ikke legge merke til de nye fantastiske Jeffrey Campell-skoene. Blikket var rettet ned mot pulsklokken, men hun registrerte meg allikevel. Så hyggelig tenkte jeg, lenge siden sist. Men det ble ikke tid til å stoppe å prate. Hun var på vei til et nytt inspirerende fotokurs. Litt nedstemt av å føle meg som luft var jeg selvsagt, men det varte ikke lenge. Jeg kom plutselig på den nye detox-kuren hun hadde anbefalt meg. Den skal gi økt velvære.

 

Gjør oss en tjeneste, følg Janteloven

Burde ikke verden få høre om dette? Svaret gir seg selv. Nei, nei og nei. Her kommer Janteloven inn i bildet. Loven det er in å hate, men som har undervurderte kvaliteter. Tenk deg at du er på en fest og du blir sittende ved siden av en brautende fyr som skryter ubetinget av egne bragder. Tror du ikke kvelden hadde vært hyggeligere for resten av gjengen, ja kanskje til og med for ham selv, hvis han hadde fulgt «du skal ikke innbille deg at du er bedre enn oss»? Dette er direkte overførbart til rosabloggere. Gud, alt vi kunne blitt spart for. Janteloven er fra 1933 og kan trenge en liten modifisering tilpasset dagens bloggverden. Jeg har tatt på meg oppgaven. Husk alle rosabloggere, denne loven må følges fra nå: 

Glemte å fortelle at jeg og en venninne lagde en sykt god middag i dag som vi lagde den heeeelt selv! Pizza med skinke og reker og salat til. Fra grunnen ass. Sjokoladekake med karamellsaus til dessert. Sykt digg. Tror jeg må lage det til kvelds også.

Ha en fin dag!

 

2 kommentarer

Fanny Potter

20.04.2016 kl.14:23

Men hvorfor er det et mål å la alle vite at hun har dyre merkeklær og trener? Det høres ut som at hun lever et kjempebra liv allerede, så hvorfor skal hun begynne å bruke tiden sin på å skrive om det eller legge ut masse bilder, bare så alle andre kan se det? Kan hun ikke bare kose seg og fortsette som før, det er jo tydeligvis det som gjør henne lykkelig.

frekkfrue

20.04.2016 kl.14:40

Fanny Potter: He he..regener med at du er ironisk. Tror ikke hun lever et spesielt harmonisk liv nei. Poenget mitt er vel akkurat det, vi trenger heller ikke å høre om det "fantastiske" livet hennes.Hun gjorde rett ved å ikke legge det ut. Janteloven skal følges.

Skriv en ny kommentar

frekkfrue

frekkfrue

31, Oslo

Kategorier

Arkiv

hits