Hitler, Listhaug og Trump - noen likheter 

På nettet florerer det av mer eller mindre seriøse sammenligninger av Hitler og Trump. Særlig oppmerksomhet har videoen til SoFlo fått, der Trump-supportere får opplest uttallelser fra nettopp Donald Trump. Trumpfansen tiljubler selvfølgelg hvert eneste utsagn. I virkeligheten er det sitater fra Hitler de får presentert.

Likheter
Som kjent har vi også i Norge en høyrefløy som bidrar med friske uttalelser fra tid til annen. Blant annet  innvandrings- og integreringsminister Silvi Lysthaug. Først en viktig avklaing; det er åpenbart mange forskjeller. Listhaugs ideologiske syn skiller seg naturligvis mye fra Hitler og nazismen på vesentlige områder. Allikevel er det en del interessante likhetstrekk i trioen Trump, Hitler og Listhaug.  Det  kanskje mest innlysende er deres tendens til å spille på fremmedfrykt. Alle tre har en konservativ innstilling til feminisme. Mange vil hevde de har et trangsynt forhold til homofili, sett i sammenheng med tiden de lever i. Å beskylde politiske motstandere for kommunisme (skal sies, Hitler hadde en reell grunn til det) er ikke en ukjent taktikk for noen av dem. Hele gjengen er gode retorikere som tilpasser seg sitt publikum på et mesterlig vis. De er også alle sterkt personlige kristne - selverklærte sådanne. Hvis Hitler levde i dag, ville det ikke overaske om han hadde en iboende skepsis til menneskeskapte klimaendringer. I så fall hadde trioen hatt nok en felles plattform.

Teste deg selv og gjett på sitatene
Jeg  har plukket ut 18 sitater. Klarer du å gjette hvem av de tre hvert enkelt av dem er hentet fra? Det er vanskeligere enn man skulle tro. Forresten, et par av dem er fra Carl I Hagen også. Han har så mange gullkorn at jeg ikke kunne la være.  Fasiten finner du under listen, illustrert med bilder.

1. "Humanitet er uttrykk for dumhet og feighet."
2. "Et samfunn uten etniske minoriteter er et samfunn i harmoni."
3. «Godhetstyranniet rir samfunnet som en mare.»
4. "Jeg tror at min oppførsel er i samsvar med viljen til den allmektige Skaperen."
5. «Fundamentalister som hater vårt system kommer hit for å utnytte den grenseløse naiviteten vår»
6. «Vi kan ikke tillate at mennesker kommer til vårt land og har et hatforhold til vår nasjon»
7. «Det er ikke bevist at menneskelige CO2-utslipp fører til klimaendringer. Det er først og fremst en unnskyldning for å innføre mer skatter og avgifter»
8. «Konseptet med global oppvarming er et påfunn fra Kineserne, med den hensikt å gjøre vår industri mindre konkurransedyktig»
9. «Landbrukspolitikken er et kommunistisk system der det offentlige regulerer alt»
10. «Vår kommunistiske venn..........(en politisk motsander) burde be  de som protesterer mot meg om å stoppe.»
11. «Hadde det vært noe som helst radikalisme i den såkalte kvinnebevegelsen, hadde den skrotet gårsdagens paroler og tusjet nye plakater»
12.«Jeg er ikke en hardbarket feminist, men jeg er ikke imot det heller»
13 «For meg må homofile feste og feire når og hvor de vil, og mange har tydeligvis en voldsom trang til å markere seg. Men jeg tror ikke det styrker saken deres når halv- og nesten helnakne folk danser rundt i gatene»
14.«Det kan ikke være diskriminering av homofile. Jeg er i mot homofilt ekteskap.
15.«Det er ingenting å feire at man er homofil. Vi heterofile har da aldri feiret vår legning. Denne tiljublingen av homofile er nedbrytende for samfunnet vårt. Man kan nesten få inntrykk av at det er bedre å være homofil, enn heterofil. Det synes jeg er veldig trist.»
16. «Svekkelsen av kristendommen i Europa er farlig.»  
17. «Fundamentalistiske islamister truer Europa»
18. «Muslimer ville ikke fått komme inn i dette landet hvis jeg fikk bestemme»

 


Nok politikk. Nå skal jeg handle. En gave. Sexleketøy:) 

 

11 kommentarer

JULIE WINGE

23.04.2016 kl.10:49

Fy F... Den videoen var helt fantastisk! Unnskyld akkurat det uttrykket, men hva annet kan man si? Jeg håper den florerer på nettet! Da jeg leste sitatene dine ble jeg fort helt uinteressert i hvem som hadde sagt hva fordi alle tre er gale! Jævlig bra innlegg!!!

frekkfrue

24.04.2016 kl.14:59

JULIE WINGE: Tak for det. Og ja, det er egentlig ganske uinteressant hvem av de forskrudde meningene som tilhører hvem:)

Turid

24.04.2016 kl.14:39

Sykt bra innlegg! Har egentlig aldri tenkt på dette før :O Stå på :)

frekkfrue

24.04.2016 kl.15:01

Turid: Takk. Når man setter seg ned og ser på hva de egentlig har sagt, gjentatte ganger, så blir jo nesten litt redd.

Mentaltrener

24.04.2016 kl.16:30

Det er utrolig sykt at dette er mennesker som klarer å krype inn i hodet på mange mennesker,lurer dem til å tilbe dem og verden blir usikker og redd.

Sammenligning av Trumph og Hitler - er svimlende likt..

Godt innlegg og håper det kommer mange fler!

frekkfrue

24.04.2016 kl.21:10

Mentaltrener: Ja. Det er dessverre en tendens man ser i nedgangstider. Folk ønsker noen å skylde på og de høyrepopulistiske spiller alle korta de har.

Roberta Pimentel

24.04.2016 kl.19:38

Jeg er enig med deg at de alle er flinke retorikere, men der stopper det. Det er litt vel mye å trekke Trump og Listhaug sammen med en mann som Hitler som myrdet så enormt mange jøder og andre minoriteter. Det er en veldig farlig tendens dersom man skal bli karakterisert som høyreekstrem så fort man ikke er 100% politisk korrekt. Man må få lov til å uttrykke skepsis mot noe uten å være rasist etc.

frekkfrue

24.04.2016 kl.21:18

Roberta Pimentel: At det er likhetstrekk betyr ikke at de er like. Listhaug skal ikke pålegges noen antisemittiske holdninger, men det er vel ikke helt ute på jordet å si at hun profitterer på fremmedfrykt. At både hun og Trump ikke tror at global oppvarming ikke er menneskeskapt sier de jo rett ut selv. Så det er nok ikke bare den gode retorikken de har felles.

Stian

13.08.2017 kl.19:04

For et idiotsik innlegg.. Herregud.

Geir Jørgensen

13.08.2017 kl.22:04

Du vet at Hitler ikke tilhørte noen høyre fløy. Partiet han ledet var NSDAP. Som er det National sosialistiske tyske arbeider parti. Bare greit å vite hvis man skal skrive å sammenligne politikere.

Alf Egil Arnegård

14.08.2017 kl.01:20

Over et år etter at du skrev dette har det mer aktualitet enn noen gang.

Skriv en ny kommentar

frekkfrue

frekkfrue

31, Oslo

Kategorier

Arkiv

hits