Gjør sex meg lykkelig? 

Ja! Her kan jeg hoppe til konklusjonen med en gang:) Men er det slik at jo mer jo bedre? Forskere har lenge sett en sammenheng mellom det å ha sex og det å være fornøyd med seg selv og verden forøvrig. I en fersk studie av 1000 kvinner, ble sex rangert høyest blant aktivitetene som gjorde dem lykkeligst. I en annen mye omtalt amerikansk studie fra 2004, ble hele 16000 voksne deltakere målt på forholdene inntekt, lykke og seksuell aktivitet. Resultatene fra undersøkelsen ledet økonomer til følgende konklusjon: Ved å øke hyppigheten av samleie, fra en gang i måneden til en gang i uken, øker lykken i samme grad som å ha 400 000 kroner ekstra i banken.

Da er det vel bare å....
Her kan man altså spørre seg: Hvor mye må jeg konse for å ha sex 3 ganger mer i måneden, målt mot hvor mye jobb det ligger bak nærmere en halv million kroner. Men så enkelt er det dessverre ikke.

Nytt eksperimentet
Selv om disse og lignende studier viste en sammenheng mellom sex og lykke, viser de ikke at mer sex faktisk forårsaker større lykke. Kanskje lykkeligere mennesker bare tilfeldigvis har mer sex. For å fostå årsakssammenheng måtte forskere få par til  å ha sex oftere enn normalt, for deretter å se om det gjorde dem lykkeligere. Studien ble utført av The Journal of Economic Behavior & Organization. Her deltok 64 par, alle gifte og heteroseksuelle. De ble spurt hvor ofte de hadde sex og i hvor stor grad de nøt det. Samtidig ble det kartlagt hvor generelt lykkelige de var basert på standardiserte spørreskjemaer som måler stemning og energi.     

Stakkars folk
Halvparten av parene, plukket ut tilfeldig , ble bedt om å leve sitt liv som vanlig. De resterende 32 fikk beskjed om å doble frekvensen av seksuelle aktiviteter. Hva gjør man ikke hvis en forsker ber deg om det.  Hvis de hadde sex en gang i måneden (minimum  for inkludering i studien), måtte de gjør det to ganger, dersom antall ganger var 3 måtte aktiviteten økes til 6 osv. Daglig måtte de fylle inn et online skjema om kvaliteten på sexen og deres humør den dagen. Du store, minn meg på at jeg aldri skal delta på noe slikt.  Eksperimentet varte i 90 dager og noen av parene klarte faktisk å innfri kravet til dobbelt så mye sex, mens gjennomsnittet lå på 40 % økning.

De glupe forskerne

Gjorde dette dem lykkeligere? Nei da. Faktisk falt trivselen, særlig i form av redusert energi og entusiasme. Det samme gjorde kvaliteten på sexen.  Både menn og kvinner rapporterte at de ekstra samleiene ikke var særlig moro. Resultatene overrasket forskerne. Professor George Loewenstein som ledet studien sa « Det virker som om sex er best når humør og stemning er til stede. Kvalitet er viktigere enn kvantitet».  Haha...hva skulle vi gjort uten  slike forskere sier jeg bare!

Konklusjon
Så hva har vi lært? Aldri, selv om du blir bønnfalt, delta i slike studier:) Sunn fornuft er sannelig ikke så ille på dette området heller. Min personlige lærdom: Jeg ble ikke et fnugg kåt av å skrive om dette. Jeg får bare handle meg litt lykke på http://sexlykke.no/

Ha en trivelig dag!

13 kommentarer

Anne Grethe

27.04.2016 kl.14:52

Godt at forskningsmidler går til sånne viktige ting...

frekkfrue

27.04.2016 kl.15:03

Anne Grethe/FotoSeljordslia: Ja, ikke sant:) Heldigvis er disse studiene fra USA, så vår skattseddel er vel uberørt. Denne gangen i allefall.

Monica

28.04.2016 kl.12:04

Det er heldigvis ikke alt en trenger forskere til. ;)

frekkfrue

29.04.2016 kl.01:43

Monica: De får holde seg unna sexlivet vårt og heller jobbe med å løse kreftgåten og den slag småtterier

Janne

28.04.2016 kl.19:48

haha artig...

frekkfrue

29.04.2016 kl.01:41

Janne: Alltid gøy med forskning:)

Monica

29.04.2016 kl.10:51

Så enig. :)

Ida Øverland

29.04.2016 kl.23:36

tror i alle fall nærhet er viktig for alle mennesker!

frekkfrue

30.04.2016 kl.01:06

Ida Øverland Eriksen: Ja da, helt avgjørende. Men hadde ikke gjort noe med en mann som slikket meg til en orgasme mens jeg satt i sofaen og så på Frustrerte fruer. Og hentet en øl til meg etterpå. Uten noe mas. Hhaha..det mente jeg ikke, men det kunne en mann sagt.
Dette kan jo være noe å tenke på for alle. Godt innlegg

Turid

03.05.2016 kl.18:10

Overaskende resultat.. skulle nå virkelig tro at man ble lykkeligere med mer sex.. Ha en fortsatt fin dag :) Veldig interessant innlegg btw!

Roberta Pimentel

12.05.2016 kl.15:19

Haha.. du er så artig. :-D

Vestfroken

18.05.2016 kl.00:11

:) haha. Interessant spørsmål..

Skriv en ny kommentar

frekkfrue

frekkfrue

31, Oslo

Kategorier

Arkiv

hits